Saturday, December 22, 2012

Contest Bersama Cik Tom dan Exabytes


CONTEST BERSAMA CIK TOM DAN EXABYTES


Salam… Harini gua nak jemput semua rakan blogger untuk join Contest Bersama Cik Tom dan Exabytes.(Click sini untuk join) Hadiah tajaan ialah domain dari exabytes dan wang tunai dari cik tom.

Hadiahnya ialah domain “xxx.com.my”+ RM20 untuk 3 pemenang. Pemenang ditentukan berdasarkan cabutan bertuah dari random.my ye.

Syarat penyertaan Contest Bersama Cik Tom dan Exabytes;

1. Buat satu artikel bertajuk “Contest Bersama Cik Tom dan Exabytes“.
2. Follow Google plus cik tom (optional)
3. Sebarang cadangan komen/ penambahbaikan bagi blog ciktom.com dari segi penulisan ataupun interface blog. (supaya cik tom dapat lakukan perubahan lebih baik 2013)
4. Adakah anda pelanggan exabytes? Jika YA, komen anda mengenai servis exabytes? Jika TIDAk, apa pendapat anda mengenai exabytes?
5. Pada akhir entry masukkan ayat ini- “Contest ini dianjurkan oleh ciktom.com dan ditaja oleh Exabytes.”

6. Tarikh tutup penyertaan pada 27/12/2012 (6 hari sahaja ya).

Ciktom - Saya rasa blog ciktom dah ok dari segi penulisan cuma nak tanya ciktom tak rasa nak tukar header baru ke kat blog ciktom tu? ( Jangan marah ) Sebab saya dah lama follow ciktom dan tengok banner tu masih tak bertukar-tukar lagi..hehe.Azam baru ciktom sempena 2013 nanti.Apa yang penting sekali blog awesome gitu.itu sahaja komen dari saya.harap menang contest ni.hehe :)

Exabytes - Tidak,tapi saya join dia punya affilates je sebab commision dia tinggi dan exabytes sentiasa promotion and discount yang hebat dan mantap.hehe.

                             
     + Contest ini dianjurkan oleh ciktom.com dan ditaja oleh Exabytes +

Thursday, December 20, 2012

Selamat Datang Advertlets ,Sayonara Nuffnang

As-Salam dan Selamat Pagi Jumaat,

Fuhh,dah lama gua tak menulis di blog yang kian usang ini.Tiba-tiba jer hati gua tergerak nak menaip di blog ni.Tujuan sebenar gua nak menulis page nie sekadar nak bagitau yang gua dah mengunakan khimat Adverlets
sebagai Ads gua kat blog ni.

http://mybloggercon.com/1027/wp-content/blogs.dir/2/files/2007/10/logo-adverlets-large.gif

Gua sebenar saja jer nak try macam mana sistem advertlets ni.Al-maklum la gua nie blogger baru kat dunia maya yang serba canggih ini.gua harap korang support la blog gua yang tak seberapa cantik dengan isi pula yang tak berfaedah ni.HEHE.

Nanti gua akan update lagi tentang Advertlets ni.gua nak share pandangan gua berkerja dibawah advertlets ni.kepada yang dah otai tu share la sedikit sebanyak ilmu yang koranga ada..Tunjuk Ajar Ku Sifuuu..HEHE

Target gua lepas ni ialah nak berkerja dengan innity plak.Harap impian ini terlaksa walaupun mengambil masa yang agak lama.so,setakat ini sajalah entry gua untuk hari ini.Konklusinya gua nak ucap selamat tinggal Nuffnang.HEHE.


http://1.bp.blogspot.com/_muxpMs8d8Uc/S596m5a04FI/AAAAAAAABrQ/0JAaVVwEod4/s400/untitledgf.JPG

Saturday, December 15, 2012

Burung Hantu dan Adobe Photoshop


As-Salam, dah lama gua tak menjenguk blog gua si burung hantu ni.gua sebenarnya sibuk duk belajar Adobe Photoshop dengan Mr.Youtube.Nak buat macam mana takde sifu lain yang ingin mengambil gua sebagai anak muridnya " Tunjuk Ajar Ku SIPUT sedut " , Katanya Jozan..HAHA.

Setakat gua dah improve sikit dalam penggunaan PS.gua dah kenal sedikit sebanyak tools yang ada dalam PS untuk membuat sesuatu Design dan juga gua dah kenal apa itu effect yang ada dalam PS.Rupa-rupanya PS ni ada macam yang boleh kita buat.Masih banyak lagi yang gua tak tahu dalam PS ni.Tapi  bak kata pepatah " Tak Kenal Maka Tak Cinta " so, kita kenalah belajar mengenali dia dulu baru la wujud perasaan cinta itu..Wakaka, dah macam entry orang nak bercinta la plak.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/16070_514627485221674_1691802460_n.jpg
Gambar 1st Draft yang gua buat
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/556330_514578121893277_702356043_n.jpg
Hanya Poster macam nie jela yang mampu

Cukup setakat ni jela post gua arini, Sekadar mengupdate entry blog gua yang kian usang ni jer.Lau tak dibiarkan lama-lama nanti berkerat pulak jadinya..Bye.

Sunday, December 2, 2012

Giveaway For Followers

Assalamualaikum (^__^)v
 
# klik banner untuk join!


Hadiah dari sponsors :
1. dari APIT - DVD TOP Secret Photoshop 1 Set x1 pemenang
                     - Review Blog x2 pemenang
2. dari AZHAFIZAH - Keychain Exclusive Azhafizah.com x5 pemenang
3. dari SHIDA'R - Calendar Exclusive Duniashida.com x5 pemenang
4. dari EMAS PUTIH - Topup RM5 x6 pemenang (celcom dan maxis)